Turisme a Els Torms

Una terra per descobrir...

logo de facebook

Ruta "miradors dels Torms"

La ruta

La ruta "miradors dels Torms", recorre de forma circular 20km (o 10km si es fa el tram curt), pel terme dels Torms, passant pels racons més emblemàtics del poble.

El traçat s'inicia a la Pl. Homenatge a la Vellesa, just a l'entrada del poble i acaba en el mateix punt. Gairebé no es passa per asfalt, pertant gairebé sempre recorrerem senders de terra o grava.

La ruta esta molt ben indicada, amb pals indicadors per tot el seu recorregut i cartells explicatius de tots els seus miradors i llocs importants. Els aficionats a la fotografia podran fer fotos dels llocs més bonics del terme dels Torms.

Mapa

-> Descarrega't la ruta pdf de la ruta

mapa de la ruta

Recorregut

La ruta comença a la plaça Homentage a la Vellesa, just a l'entrada del poble, on es troben el bar Casal i la Cooperativa del camp. Enfilarem el carrer Prat de la Riba i al final de tot de la pujada deixarem el poble pel camí que es desvia a mà esquerra.

Passarem pel costat del dipòsit d'aigua municipal, que ens quedarà a mà esquerra, i per diversos camps d'ametllers fins a endinsar-nos al camí de "l'era del Pallús". Aquest primer tram ja ens ofereix unes magnífiques vistes del poble i de la Vall major així com de la serra del "cantagalls" que ens queda a l'altra vessant de vall. Poc a poc ens anirem endinssant a un bosc de pins molt frondós fins que al cap de 3km de trajecte, arribarem a "l'era del Pallús".

En aquesta era centenària hi podem trobar un mas de pedra seca i una cabana de volta preciosos. També es poden apreciar molt bones vistes tant de la vall major com de la vall del Salt.

Tot seguit agafarem el camí que baixa pel costat de la cabana pel mig d'un camp d'oliveres fins a arribar a un camí de grava. Tirarem cap a la dreta 1km fins a trobar ... LLavors continuarem baixant fins a arribar a la Vall del Salt. Tot seguit enfilarem el camí que ens portarà pel mig de boscos i camps d'oliveres i passarem pel costat de "La font Joana", un racó preciós d'on brotlla aigua de forma natural envoltada d'uns roures centenaris.

Continuarem el camí fins a trobar la pista forestal que va dels Torms a Bellaguarda. Recorrerem la pista en direccióa Els Torms 1km fins a trobar el pal indicador que ens desvia a l'esquerra per un camí asfaltat que porta al "pla de reig". Al capdamunt d'aquesta pujada tenim una fantàstica vista del poble dels Torms, on els aficionats a la fotografia podran fer fotos cap a diversos indrets.

Tot seguit continuarem el camí que passa pels "vilans" i baixarem una baixada força pronunciada que dóna a la carretera que va entre Els Torms i El Soleràs. Agafarem la carretera en direcció a Els Torms uns 200 metres fins a desviar-nos a l'esquerra on hi ha el pal indicador, cap a la zona de "Camarasa". Enfilarem una llarga pujada, on passarem per "la font de camarasa", una altra font que es forma de manera natural. Continuarem per un camí més planerós que passa per la zona dels "plans" pel mig de camps d'oliveres fins a arribar a la carretera que va del Soleràs a l'Albagès. Sol la cal creuar ja que a l'altre costat surt el camí que em de seguir.

Passarem per una gran bassa de reg, i anirem seguint el camí XXX km fins a trobarnos la carretera del Soleràs a l'Albagès una altra vegada. La creuarem i agafarem el camí que passa per la zona de "vall cansada" fins, desprès d'una llarga pujada, trobar-nos la pista forestal que va dels Torms a l'Albagès. Agafarem aquesta pista en direcció als Torms fins a arribar al poble, al mateix punt de partida d'on haviem sortit. Si ho hem fet bé haurem recorregut 20km.