Turisme a Els Torms

Una terra per descobrir...

logo de facebook

L'OLI DELS TORMS

L'oli és un aliment fonamental en torn del qual s'elaboren la majoria de plats de la dieta mediterrànea.

La zona on està situada la comarca de Les Garrigues, la converteix en una zona excel·lent pel conreu de l'olivera arbequina, ja que a l'estar envoltada de boscos i plantes aromàtiques, dónen a l'oli unes aromes i un fruitat amb unes característiques especials i de gran qualitat.

Beneficis

Es un producte ric en vitamines A, D, E i K. Afavoreix l'abosrció de minerals com el calci, el fósfor o el magnesi; és eficaç en el procés digestiu, evitant l'acidesa gàstrica i facilitant el trànsit intestinal. Millora la presió arterial, ajuda a controlar el nivell de glucosa en sang, prevé malalties degenaratives com l'Alzheimer i actua contra l'embelliment.

A més a més redueix el risc de patir malalties cardiovasculars augmentant els nivells de colesterol "bo". Els entesos diuen que és l'aliment més semblant a la llet materna.

El procès d'elaboració

Collides a mà, amb vibradors o amb tot tipus de màquines, les olives arriben a la cooperativa on el primer que es fa és netejar-les de residus com fulles, tijes o terra per posteriorment ser rentades amb aigua freda per eliminar altres impureses. Finalment es guarden en silos a l'espera de ser molturades.

A continuació ve el procés de moltura, que consisteix en triturar les olives per tal que deixin anar l'oli, gràcies a uns martells que giren a gran velocitat.

A travès del procés de moltura es crea una pasta que posteriorment s'ha de centrifugar per tal de separar l'oli de la resta de components com ossos, pell, aigua, etc. Gràcies a la diferent densitat de líquids, la centrifugació fa que els més pesants com l'aigua quedin a l'exterior i el menys pesant, l'oli, a l'interior.

Finalment l'oli es envasat i ja està a punt pel seu consum.

Punts d'elaboració i venda d'oli:

Cooperativa del Camp dels Torms

La cooperativa del camp d'Els Torms va ser fundada el 1951, gràcies a les inquietuds d’una sèrie de pagesos del poble, que veient com no treien profit de les seves collites, van decidir ,en un acte de valentia, comprar un molí d’oli que hi havia al poble, i gestionar-se la producció ells mateixos.

Gràcies a aquest esforç i a l’esforç que generació rera generació s’ha mantingut, la cooperativa ha decidit treure al mercat l’Olier, l’oli de la cooperativa del Camp i Secció de Crèdit dels Torms.

Feu click aquí per anar a la web de la Cooperativa del Camp dels Torms.

Molí dels Torms

El Molí dels Torms és el somni de dues famílies que arriben al món de l’oli per camins diferents, però que a partir del 2005 treballen plegats amb un ideari comú:

elaborar un oli d’oliva verge extra ecològic d’altíssima qualitat, reconegut pel seu valor organolèptic, fruit del respecte per la natura i per aquells que l’han de gaudir

Feu click aquí per anar a la web del Molí dels Torms.