escut dels Torms bandera de Catalunya

EL POBLE

el poble dels Torms

El poble d'Els Torms es troba situat sobre un turó de la vall Major, a 476 metres d'altitud, a la comarca de Les Garrigues, amb una població d'uns 200 habitants.

La principal activitat de la vila és l'agricultura i la ramaderia, on destaquen els seus cultius d'olivera, ametller i fruiters.

El seu terme municipal, limita al nord amb el del Soleràs, a l'est amb el de Juncosa, al sud amb el de Bellaguarda i a l'oest amb el de La Granadella.

Com a punts d'interès turísitic destaquen, l'escola Joan Benet i Petit la qual va ser una de les quatre que va fer contsruir la Mancomunitat a Catalunya l'any 1917, l'esglèsia de sant Joan Baptista d'estil Barroc que data de l'any 1700, els frondosos boscos de pins i alzina que dibuixen un magnífic paisatge o les diferents fonts naturals com "la font Joana".

L'economia d'Els Torms es basa en l'agricultura i principalment amb la producció d'oli d'oliva d'excelent qualitat, reconegut amb diversos premis. En el municpi podem trobar dues cooperatives on es comercialitza aquest oli a més a més de diferents productes com vi, olives, mel, etc.

En les diverses festes que se celebren al municipi, cal remarcar la Festa Major, que és el primer cap de setmana de maig i consta de diverses activitats per a totes les edats, la festa de Sant Joan en honor al patró del poble, la castanyada, carnaval o la setmana cultural que es realitza l'última setmana d'octubre.

Des de l'ajuntament, doncs, us convidem a visitar el nostre poble on hi sereu benvinguts.